پرورش ماهی در قفس ؛ اشتغالزا و سودآور
طرح پرورش ماهی در قفس یکی از بهترین روش ها برای پرورش انواع آبزیان دریایی است بطوریکه پرورش دهنده از هرگونه خطر و حوادث طوفان ها، سرقت شناورهای صیادی توسط دزدان دریایی ایمن است.
طرح پرورش ماهی در قفس یکی از بهترین روش ها برای پرورش انواع آبزیان دریایی است بطوریکه پرورش دهنده از هرگونه خطر و حوادث طوفان ها، سرقت شناورهای صیادی توسط دزدان دریایی ایمن است.
پرورش ماهی درقفس اشتغالزا و سودآور/ سواحل مکران و آینده درخشان
به گزارش دهقان نیوز و به نقل از ایرنا، طرح پرورش ماهی در قفس از سال ۱۹۵۰ میلادی در بیش از ۶۰ کشور جهان در حال اجراست و در سواحل کشورمان از حدود ۱۵ سال قبل آغاز شده است.
این طرح یکی از بهترین روش ها برای پرورش انواع آبزیان دریایی است بطوریکه پرورش دهنده از هرگونه خطر و حوادث طوفان ها، سرقت شناورهای صیادی توسط دزدان دریایی ایمن است و براساس سرمایه گذاری و تعداد قفس میانگین ماهی پرورشی را با کیفیت بالا برداشت می کند.
طرح پرورش ماهی در دهانه آب های اقیانوسی منطقه چابهار و کنارک پس از بررسی های چندین ساله هم اینک به مرحله اجرا درامده است.
توسعه آبزی پروری به ویژه ماهی در قفس می تواند نقش بسزایی در افزایش اشتغال ودرآمد خانوارها، ارزآوری و توسعه منطقه ساحلی مکران داشته باشد.
منطقه چابهار وکنارک در محدوده آب های دریای عمان با بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی وترانزیتی اهمیت زیادی برای فعالیت های شیلاتی دارد.
آب و هوای سواحل مکران در جنوب سیستان وبلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و بر اثر بادهای موسمی مونسون متعادل است و همین وضعیت زمینه لازم را برای آبزی پروری فراهم کرده و به نوعی می توان گفت چابهار و کنارک بهشت آبزی پروری ایران است.
اداره کل شیلات سیستان وبلوچستان(آبهای ساحلی و فراساحلی) با عزم جدی برای پرورش ماهیان دریایی در قفس گام برداشته و تاکنون ۱۰۰ هزار هکتار در پهنه آبی سواحل مکران را برای پرورش آبزیان در قفس شناسایی کرده است.
۱۱ زون در محدوده سواحل مکران در منطقه بلوچستان تعیین شده است و علاوه بر آن ۹ بندر صیادی و ۶ موج شکن چند منظوره در نوار ساحلی از شرق تا غرب استان برای فعالیت شیلاتی و حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی وجود دارد.
کیفیت آب مناسب و عاری از هرگونه آلودگی صنعتی در سواحل استان، عمق مناسب آب در حداقل فاصله از سواحل، نیروی کار بومی و ماهر آشنا با فنون دریانوردی و آبزی پروری در قفس از مزایای مهم موفقیت اجرای طرح پرورش ماهی در قفس است.
برای اطلاع از آخرین وضعیت طرح پرورش ماهی در قفس گفت وگویی با مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان انجام داده ایم.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان (آبهای ساحلی و فراساحلی) روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون ۴۵ سرمایه گذار برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس اعلام آمادگی کرده اند که موافقت اصولی برای ۱۷ نفر صادر شده و ۱۲ فقره پروانه بهداشتی نیز دریافت کرده اند.
هدایت الله میرمرادزهی با بیان اینکه این طرح یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی و باعث اشتغال و افزایش میزان تولید می شود، خاطرنشان کرد: امسال تولید ۲ هزار تن ماهی در قفس انجام خواهد شد و به ازای هر ۱۲ تن تولید یک نفر اشتغال پیش بینی شده است.
وی افزود: ظرفیت تولید در سال سه هزار تن است و تا پایان برنامه ششم توسعه به ۶۰ هزار تن تولید ماهی خواهد رسید.
وی ادامه داد: این طرح آینده درخشانی دارد بطوری که بر اساس پیش بینی ها و پیشرفت طرح با افزایش قفس ها در افق سال ۱۴۰۴ بیش از ۱۶۰ هزار تن ماهی تولید خواهد شد.
وی بیان کرد: پرورش ماهی در قفس از سازه های دایره ای لوله پلاستیکی با عرض بیش از ۱۰ تا ۱۲ متر در عمق ۲۰ تا ۵۰ متر و تورهای استاندارد در اطراف آن بافته شده و از سوی مشاورین سازمان شیلات و سرمایه گذاران نصب می شود.
وی تصریح کرد: تاکنون چهار قفس پرواری و ۶ قفس نرسری نصب شده و ۶ قفس پرواری دیگر در حال نصب است.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان از سرمایه گذاران خواست از ظرفیت بوجود آمده نهایت استفاده را ببرند و اقدامات لازم را برای اجرای طرح پرورش ماهی قفس انجام دهند.
میرمرادزهی گفت: ۹۳۰ فروند لنج و هزار و ۴۰۰ فروند قایق صید و صیادی با حدود ۲۵ هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در حوزه چابهار و کنارک فعالیت دارند.
وی ادامه داد: ۱۱ بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل رمین، تیس، کنارک، کلات زرآباد، ۷ تیر شهرچابهار، پزم، بریس، گواتر، جد، پسابندر و تنگ در حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعال هستند.
سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای ۲ اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آبهای ساحلی و فراساحلی) مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، شش دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
برچسب ها :بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان ، پرورش ماهی در قفس ، پرورش ماهی در قفس ؛ اشتغالزا و سودآور ، پرورش ماهی در قفس از سازه های دایره ای لوله پلاستیکی ، توسعه آبزی پروری به ویژه ماهی در قفس ، طرح پرورش ماهی در دهانه آب های اقیانوسی منطقه چابهار و کنارک ، طرح پرورش ماهی در قفس ، مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0