نمره بخش کشاورزی در سال های اخیر چند است؟
کشاورزی از جمله پایههای اصلی اقتصاد و تامین کننده امنیت غذایی به شمار میرود.
کشاورزی از جمله پایههای اصلی اقتصاد و تامین کننده امنیت غذایی به شمار میرود.
تراز تجاری بخش کشاورزی در سال ۹۲ به منفی ۸ میلیارد دلار و سال گذشته به منفی ۳. ۴ میلیارد دلار کاهش یافت که این امر بیانگر بهبود تراز تجاری است.
به گزارش دهقان نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کشاورزی از جمله پایههای اصلی اقتصاد و تامین کننده امنیت غذایی به شمار میرود که در دولت یازدهم حجم تولیدات محصولات کشاورزی رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.
همچنین سرانه تجاری بخش کشاورزی در اواخر دولت هشتم از منفی ۱. ۱ میلیارد دلار با افزایش ۹ برابری در سال ۹۱ به رقم معادل ۹. ۲ میلیارد دلار رسید.
این درحالی است که با اقدامات دولت یازدهم تراز تجاری بخش کشاورزی در سال ۹۲ به منفی ۸ میلیارد دلار و سال گذشته به منفی ۳. ۴ میلیارد دلار کاهش یافت که این امر بیانگر بهبود تراز تجاری است.
البته ناگفته نماند که وزارت جهاد با استفاده از توانمند سازی کشاورزان، افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب در نظر دارد که تراز تجاری منفی کشاورزی را به صفر برساند.
محمد علی شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به صادرات سه میلیارد دلاری محصولات کشاورزی اظهار داشت: براساس گزارش ۴ سال اخیر روند واردات روبه کاهش است به طوریکه تراز تجاری بخش از منفی ۸ میلیارد دلار به منفی ۳ میلیارد دلار کاهش یافته است.
وی افزود: در بسیاری از محصولات کشاورزی همانند مرکبات، سیب، کشمش، خرما، پسته و زعفران ظرفیت صادرات فرامرزی وجود دارد، ضمن آنکه محصولاتی نظیر خاویار، گوشت سفید، تخم مرغ، محصولات لبنی و سبزی و صیفی قابل رقابت با بازارهای هدف هستند.
شاعری ادامه داد: دولت در جهت افزایش حداکثر ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی باید مشوق صادراتی در قالب بسته کامل را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد و برای قیمتها اقداماتی در جهت افزایش تعرفه و تنظیم و مقررات گمرکی اعمال نمایند تا از واردات بی رویه محصولات کشاورزی که ضربه مهلکی به تولید داخل میزند، جلوگیری شود.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی سرمایه گذاری ویژه در ایجاد زنجیرههای تولید در جهت رونق صادرات امری ضروری است.
***ضرورت افزایش بهره وری در جهت رونق صادرات
علی خان محمدی مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: طی سالهای اخیر واردات قانونی محصولات کشاورزی به جز محصولات نظیر موز، انبه، آناناس و نارگیل چندان چشمگیر نیست.
وی افزود: وزارتخانه با افزایش صادرات محصولات کشاورزی در نظر دارد که تراز منفی بخش را به صفر برساند، اما تحقق این امر نیازمند تلاش دولت در جهت رفع موانع صادراتی و استاندارد سازی محصولات است تا کشورهای هدف از کیفیت و سلامت محصول اطمینان حاصل نمایند.
خان محمدی با اشاره به اینکه تراز تجاری طی سالهای اخیر به سمت و سوی مثبت شدن پیش رفته است، بیان کرد: نجات کشاورزی از وضعیت کنونی نیازمند افزایش بهره وری و کیفیت محصولات است، از این رو باید به سمت و سوی تولید محصولات ارگانیک که طرفداران زیادی در بازارهای هدف دارد، حرکت نماییم.
به گفته مدیر عامل مجمع ملی نخبگان افزایش بهره وری و به کارگیری نیروهای آموزش دیده تنها شرط رقابت در بازارهای هدف است.
***نمره قابل قبول کشاورزی در تراز تجاری
عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با بیان اینکه طی سالهای اخیرتراز تجاری بخش کشاورزی روبه مثبت شدن است، اظهار داشت: اگرچه از این حیث میتوان نمره قبولی به این بخش داد، اما باید گفت که با وجود پتانسیل و امکانات موجود در کشور تراز تجاری به مراتب باید از این بهتر باشد.
وی با اشاره به عوامل موثر در بهبود تراز تجاری افزود: سرمایه گذاری در بخش صادرات به جای واردات، افزایش کیفیت محصول و ایجاد بسته بندیهای جدید و مدرن از جمله عوامل موثر در روند مثبت تراز بخش کشاورزی است.
بیابانی تصریح کرد: در شرایط کنونی که سایر کشورهای عربی، قطر را تحریم کردند بایستی در تمامی زمینههای مواد غذایی جایگزین این کشورها شویم، چرا که این امر میتواند امتیاز مناسبی برای پیشرفت و توسعه کشور باشد.
برچسب ها :اخبار کشاورزی ، دهقان نیوز ، علی خان محمدی مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی ، عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز ، محمد علی شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ، نمره بخش کشاورزی در سال های اخیر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0