کد خبر : 51998
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 شهریور 1398 - 10:20

می خواهند مشکلات اقتصادی را از جیب کشاورز تأمین کنند! / حقوق کشاورزان ضایع شد / قیمت گندم باید ۲۸۰۰ تومان باشد

قیمت پیشنهادی ما برای خرید هر کیلوگرم گندم ۲۸۰۰ تومان است.

عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور با بیان اینکه نرخ پایین خرید تضمینی گندم به خودکفایی لطمه می‌زند گفت: قیمت پیشنهادی ما در شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور برای خرید هر کیلوگرم گندم توسط دولت ۲ هزار و ۸۰۰ تومان است.

کامران ساروقی در گفتگو با تسنیم گفت: در سالی که از طرف مقام معظم رهبری به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است انتظار می‌رود دولت حمایت خود را از کشاورزان با تعیین منصفانه و به موقع خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام کند.

وی افزود: در دیدار امسال رئیس جمهور و هیئت دولت با مقام معظم رهبری، ایشان تولیدکنندگان را رزمندگان جنگ اقتصادی نامیدند که گویای اهمیت تولید و خودکفایی از نگاه معظم له است.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان و عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور عنوان کرد: بین قانون مصوب تضمین خرید محصولات کشاورزی با آنچه که امروز اجرا می‌شود تخلف آشکاری است که این نیاز به بازنگری دارد.

وی تصریح کرد: در دولت‌های مختلف شاهد نقض آشکار قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی و تضیع حقوق کشاورزان هستیم و این قانون به دلیل شکل و نحوه اجرا کمکی به بهبود وضعیت کشاورزان نکرده است.

ساروقی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی به منظور حمایت از تولید، دولت موظف است خرید محصولت کشاورزی را تضمین کرده و با رعایت هزینه‌های واقعی تولید قیمت‌های مصوب را قبل از آغاز هر سال زراعی یعنی تا آخر شهریورماه اعلام کند.

وی بیان کرد: در این قانون به رعایت هزینه‌های واقعی تولید اشاره شده است که در حال حاضر هزینه تولید به طور مثال برای هر کیلوگرم گندم، بالای ۲ هزار و ۲۰۰ تومان است و اگر دولت با توجه به هزینه‌های بالای تولید  قیمت کارشناسی شده و عادلانه‌ای اعلام نکند کشاورزان در سال زراعی آینده به سمت کشت جایگزین خواهد رفت و طبیعتا گندم کمتری کشت خواهد شد.

عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور گفت: با توجه به استراتژیک بودن این محصول، کاهش تولید آن مشکلات فراوانی به دنبال خواهد داشت و خودکفایی گندم که حاصل زحمات فراوانی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده است از بین می‌رود و نهایتاً نیازمند واردات این محصول مهم و استراتژیک خواهیم شد.

وی افزود: در سال گذشته اعلام قیمت پائین از سوی شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه که ۱۷۰۰ تومان بود به کاهش دو و نیم میلیون تنی خرید گندم منجر شد در نتیجه با توجه به شرایط آب هوایی و میزان بارش‌ها برآورد خرید حداقل ده میلیون تنی محقق نشد و حدود هفت و نیم میلیون تن تحویل دولت شد.

ساروقی عنوان کرد: این اتفاق سبب شد که دست دلالان و واسطه‌ها به مزارع باز شود و با سواستفاده از این شرایط گندم کشاورزان را به قیمت مناسب‌تری خریداری کنند و بعضاً نیز گندم کاران حاضر به فروش به قیمت مصوب دولت نشدند و حتی دامداران با توجه به قیمت بالای جو از این محصول مهم به عنوان ذخیره جهت خوراک دام‌هایشان استفاده کردند.

وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی تمام تلاش خود را در راستای حمایت از کشاورزان انجام می‌دهد اما در نهایت این شورای اقتصاد است که تصمیم اصلی را می گیرد و هر ساله شاهد اعلام قیمتی از سوی این شورا هستیم که هیچگاه مورد استقبال کشاورزان قرار نگرفته است.

عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: با وجود اینکه کشاورزان در شرایط سخت همیشه منافع ملی را بر خود مقدم دانسته اند ولی سازمان برنامه و بودجه و شورای اقتصاد سعی دارند کسری‌ها و مشکلات اقتصادی، صنعت  وسوء مدیریت موسسات مالی و اعتباری را از جیب کشاورزان تأمین کنند و کشاورز باید محصولی که حاصل زحمت یکسال خود و خانواده‌اش است را به قیمت پائین‌تر از هزینه تولیدش به فروش  برساند.

وی با بیان اینکه کوتاهی شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در اعلام منصفانه قیمت خرید محصولات کشاورزی بخصوص گندم باعث کاهش انگیزه کشاورزان برای تولید می‌شود، گفت: انتظار می‌رود با اعلام به موقع و قیمت مناسب قبل از فصل کاشت از این قشر زحمتکش حمایت شود.

ساروقی افزود: ما در شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور قیمت پیشنهادی خود را برای خرید هر کیلوگرم گندم توسط دولت ۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرده‌ایم که با توجه به هزینه‌های تولید، قیمت نهاده‌ها  و سایر هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت این حداقل قیمتی است که می‌توان اعلام کرد و امیدواریم شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه با اعلام قیمتی منطقی از اجحاف به کشاورزان جلوگیری کنند و باعث دلسردی و کاهش انگیزه آنان در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده است نشوند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.