کد خبر : 23967
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 آبان 1395 - 11:07

مطالبات گندمکاران به کجا رسید ؟!

طی دو ماه اخیر یکی از موضوعات مهم رسانه‌ها در بخش کشاورزی، عدم تسویه مطالبات گندمکاران بوده است.

طی دو ماه اخیر یکی از موضوعات مهم رسانه‌ها در بخش کشاورزی، عدم تسویه مطالبات گندمکاران بوده است.

در حالی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قول داده بودند، مطالبات کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم را تا پایان مهرماه تسویه کنند، اما با گذشت ۸ روز از آبانماه سیاست این وزارتخانه، سکوت رسانه‌ای است.

به گزارش فارس، امسال به مدد بارش‌های فراوان بهاره، تولید گندم از مرز خودکفایی عبور کرده و خرید تضمینی گندم به رقم ۱۱ میلیون تن رسیده است، تا جایی که اکنون وزارت جهاد به دنبال صادرات گندم است و تا کنون حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم انجام شده است.

طی دو ماه اخیر یکی از موضوعات مهم رسانه‌ها در بخش کشاورزی، عدم تسویه مطالبات گندمکاران بوده است، چرا که با فرارسیدن پاییز، کشاورز باید بتواند توان تأمین هزینه کود، بذر و نهاده خود را برای کشت جدید داشته باشد.

در همین راستا، وزارت جهاد پس از آنکه نتوانست از طریق منابع بانکی و بودجه سازمان برنامه‌ریزی و بودجه، مطالبات گندمکاران را بپردازد، دست به دامن فروش اوراق بهادار در بورس کالا شد، تا جایی که در سه مرحله اوراق سلف موازی و مرابحه را در حد ۲ هزار میلیارد تومان منتشر کرد، تا از این محل بتواند برخی از مطالبات معوق گندمکاران را بپردازد.

اما علی قنبری رئیس شرکت بازرگانی دولتی که پیش از این در مصاحبه‌اش به خبرنگار فارس قول داده بود، مطالبات کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم تا پایان مهرماه تسویه خواهد شد، اما با اتمام مهرماه و عدم پرداخت مطالبات گندم کاران، قنبری امروز سکوت را بر مصاحبه ترجیح داد و اعلام کرد که آقای وزیر دستور داده‌اند، در این زمینه در رسانه‌ها صحبتی به میان نیاید و خود شخصاً در این زمینه صحبت خواهد کرد.

این در حالی است که برخلاف رویه سال‌های گذشته، همچنان قیمت خرید تضمینی محصولات استراتژیکی همچون گندم، جو، کشمش و پنبه هم با گذشت ۴۰ روز از آغاز فصل پاییز و شروع سال زراعی و کشت جدید اعلام نشده و کشاورزان باید به تنهایی برای حل مشکلات خود از هر طرف وارد عمل شوند و این در حالی است که سیاست خرید تضمینی و قیمت تضمینی راهکاری برای آن بوده است که کشاورز بتواند برای حجم، نوع و میزان کشت محصول خود تصمیم‌گیری کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.