کد خبر : 25170
تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 آبان 1395 - 19:29

مرغوبترین اراضی کشاورزی کشور در دام فعالیت های سوداگرانه

برخی سودجویان به دلیل انجام فعالیت های سوداگرانه و بهره مند کردن افراد از لذت های زودگذر، بهترین و مرغوبترین اراضی کشاورزی کشور را دستخوش تغییر کاربری کرده اند.

برخی سودجویان به دلیل انجام فعالیت های سوداگرانه و بهره مند کردن افراد از لذت های زودگذر (ساخت ویلاها)، بهترین و مرغوبترین اراضی کشاورزی کشور را دستخوش تغییر کاربری کرده اند.

مرغوبترین اراضی کشاورزی کشور در دام فعالیت های سوداگرانه/طرح های هادی و جامع کشور باید مورد بازبینی قرار گیرد

به گزارش دهقان نیوز و به نقل از ایرنا، «محمود حجتی» در خاتمه حضور در سی و سومین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها در جمع خبرنگاران اظهارکرد: خاک نهاده ای تجدیدناپذیر است که نه فقط متعلق به نسل حاضر بلکه نسل های آینده بوده و باید به خوبی مورد مراقبت قرار گیرد.
به گفته این مقام مسئول، امروز شاهدیم برخی سودجویان به دلیل انجام فعالیت های سوداگرانه و بهره مند کردن افراد از لذت های زودگذر (ساخت ویلاها)، بهترین و مرغوبترین اراضی کشاورزی کشور را بویژه در شمال ایران دستخوش تغییر کاربری کرده اند.
وی افزود: هرچند طی سه سال گذشته و با هماهنگی قوای مجریه و قضاییه، نهادهای انتظامی و سایر دست اندرکاران، بر بخشی از مشکلات فائق آمده ایم، اما همچنان در این زمینه مشکلات زیادی وجود دارد.
حجتی تاکید کرد: باید طرح های هادی روستایی را بویژه در مناطق شمالی کشور مورد بازنگری قرار دهیم، زیرا بسیاری از شالیزارها در این طرح ها قرار گرفته و مشمول تغییر کاربری شده اند.
وی همچنین خواستار تغییر و تجدیدنظر در برخی طرح های جامع شهری به این منظور شد.
وی از تخصیص بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از مجموع ۵۰۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری شمال کشور به طرح های هادی روستایی انتقاد و تصریح کرد: نباید با رویکرد خوب زندگی کردن نسل حاضر، فرصت زندگی را از نسل های بعدی اجتماع بگیریم.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به در پیش گرفته شدن سیاست «بازار در قبال بازار» از سوی این وزارتخانه، آن را راهکاری برای از بین نرفتن مازاد تولیدات کشاورزان توصیف کرد.
وی از مبادله پایاپای و کالا به کالای مازاد ۱۵۰ هزار تنی تولید سیب کشاورزان ارومیه با ۵۰۰ هزار تن موز در ماه های گذشته خبر داد و گفت: چنین سیاستی هم اینک برای محصولات پرتقال و کشمش نیز در دستور کار است.
حجتی با اشاره به تولید سالیانه ۲٫۲ تا ۲٫۴ میلیون تنی برنج در کشور، آن را پاسخگوی نیاز داخلی ندانست که باید از طریق واردات جبران شود.
وی با اشاره به ممنوعیت چهارماهه واردات این محصول از مرداد ماه گذشته برای حمایت از شالیکاران داخلی، قیمت سر مزرعه برنج را منطقی برشمرد و گفت: به دلیل فاصله مزرعه تا بازار، قیمت های خرده فروشی این محصول منطقی نیست.
این مقام مسئول از برنامه ریزی برای ساماندهی تشکل های تعاونی به این منظور و عرضه مستقیم برنج در میادین میوه و تره بار با همکاری مسئولان آنها خبر داد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این روزها تولید مرغ در کشور بیش از تقاضا و نیاز داخلی انجام می شود که مازاد موجود در حال جمع آوری و انتقال به سردخانه است.
حجتی بیان داشت: مقادیر اضافی تولید مرغ، در موعد مقرر و برای تنظیم هر چه بهتر بازار بویژه در اعیاد و مراسم های گوناگون ملی یا مذهبی به بازار تزریق خواهد شد.
به گزارش ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی پیشتر درباره تبعات نامطلوب تغییر کاربری اراضی کشاورزی گفته بود، از آنجا که سرمایه گذاران، کشاورزان و مسئولان محلی از تغییر کاربری اراضی کشاورزی منتفع خواهند شد اجرای آن بزرگترین ضربه را به منابع ملی کشور تحمیل خواهد کرد؛ زیرا این افراد به شکل کوتاه مدت به موضوع نگاه می کنند، اما در نهایت این امر به ضرر کشور و آسیب به سرمایه های ملی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.