علت گرانی پیاز از زبان وزیر کشاورزی
با افزایش مقطعی برخی محصولات کشاورزی به طور عمده سود کلان به جیب دلالان می رود.
حجتی: علت گرانی پیاز بازار سیاه و کاهش تولید است
به گزارش دهقان نیوز و به نقل از ایرنا، محمود حجتی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره عرضه پیاز تولید داخل به قیمت ۴۸ هزار ریال افزود: اکنون پیاز تابستانه به دلیل عرضه دیرهنگام برخی مناطق با مشکل مواجه شده است.
وی یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی را عادت کردن مردم به تازه خوری محصولات کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: در بخش کشاورزی گاهی اوقات به خاطر سرمای زودرس یا گرما ممکن است محصول یک منطقه ۱۰ روز زودتر یا دیرتر وارد بازار شود که این فاصله زمانی می تواند تنظیم بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این در حالیست که پیاز، خیار و گوجه فرنگی در اکثر مناطق کشور تولید و هر ماه محصولات یک منطقه به بازار عرضه می شود.
به گفته وی، البته با سوق دادن کشت محصول خیار و گوجه فرنگی در گلخانه ها این محصولات به شکل چهارفصل در اختیار مردم قرار می گیرد ، اما هنوز بخشی از گوجه فرنگی تازه خوری در عرصه های طبیعی تولید می شود که این وضعیت اقلیمی در مواقعی تنش هایی را ایجاد می کند.
وزیر جهاد کشاورزی کابینه یازدهم درباره سود کلانی که با افزایش قیمت مقطعی محصولات مختلف کشاورزی برای برخی حاصل می شود، گفت: با افزایش مقطعی برخی محصولات کشاورزی به طور عمده سود کلان به جیب دلالان می رود. ابزار برخورد با افراد سودجو در دست وزارت جهاد کشاورزی نیست، بلکه باید این مهم توسط دستگاه های متولی همچون سازمان تعزیرات کشور، سازمان بازرسی کشور و همچنین سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان پیگیری شود.
حجتی درباره پرداخت نشدن خسارت خشکسالی سال گذشته به کشاورزان گفت: آن دسته از کشاورزانی که دارای بیمه محصولات کشاورزی هستند مشکلی برای دریافت خسارت های خود ندارند و ممکن است منابع مالی به خاطر تخصیص ها از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و یا خزانه داری کل کشور با تاخیر مواجه شود، اما به طور حتم پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: کشاورزانی که بیمه ندارند باید منابع مالی خسارت هایشان از ستاد حواث غیرمترقبه دنبال شود که این موضوع نیز گردش کار خود را دارد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال (۱۰ هزار میلیارد تومان) خسارت به بخش کشاورزی وارد شد، در صورتی که منابع دولت کشش این حجم پرداختی را ندارد ، بنابراین بخشی از خسارت ها در ستاد حوادث استان ها زیر نظر استانداران بررسی و به وزارت کشور منعکس می شود.
حجتی افزود: هر مبلغ از خسارت ها که در دولت به تصویب برسد به تدریج تخصیص می یابد.
وی درباره پیشنهاد حضور ایشان در شهرداری تهران افزود: برخی دوستان اینجانب را در شهرداری تهران مطرح کرده اند اما آنچه مسلم است اکنون وزیر جهاد کشاورزی کابینه یازدهم هستم و کارمند رئیس جمهوری اما این که در دولت دوازدهم در چه دستگاهی فعالیت داشته باشم به نظر ریاست جمهوری دولت دوازدهم برمی گردد.
به گزارش ایرنا، در یک تا دو ماه گذشته تاکنون قیمت پیاز بین ۲۰ تا ۳۲ هزارریال در میدان میوه و تره بار و با قیمت هایی بالای ۴۵ هزار ریال در بازار خرده فروشی عرضه می شود.
بارش باران و برف در اواخر زمستان سال گذشته خسارت های چند صد میلیارد ریالی به مزارع کشاورزی اکثر نقاط کشور به ویژه مناطق جنوبی و شرقی وارد کرد.
به گفته حسین اصغری مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی طی یک ماه گذشته ، بارندگی و سیل سال گذشته به مزارع پیاز آسیب وارد کرد و منجر به افت کمی و کیفی این محصول شد. اکنون با کاهش عرضه پیاز از برخی مناطق تولیدی شاهد افزایش قیمت آن در سطح عرضه هستیم.
اصغری میانگین عملکرد تولید پیاز را در هر هکتار حدود ۴۰ تن اعلام کرد و افزود: اصفهان با ۳۳۷ هزارتن، جنوب کرمان با ۳۰۰ هزارتن، هرمزگان با ۲۷۰ هزارتن، زنجان با ۱۸۵ هزارتن، خوزستان با ۱۶۲ هزارتن و آذربایجان شرقی با ۱۳۰ هزارتن به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان پیاز کشور به شمار می روند.
براساس آمار ماه گذشته هر کیلوگرم پیاز خوراکی در مزارع با توجه به رقم بازارپسندی، سایز پیاز و سایر فاکتورهای موثر در قیمت بین ۷ تا ۱۲ هزار ریال از کشاورزان خریداری می شد.
برچسب ها :اخبار کشاورزی ، اخبار کشاورزی ایران ، دهقان نیوز ، علت گرانی پیاز ، مشکلات بخش کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0