سود برنج به جیب واسطهها میرود نه کشاورز / وزارت جهاد کشاورزی فکری کند
متاسفانه شاهد افزایش قیمت از سوی واسطهها هستیم که میطلبد، وزارت جهاد فکری به حال زنجیره توزیع برنج کند.
اما متاسفانه شاهد افزایش قیمت از سوی واسطهها هستیم که میطلبد، وزارت جهاد فکری به حال زنجیره توزیع برنج کند.
دبیر انجمن برنج در واکنش به افزایش قیمت برنج در بازار گفت: سود برنج به جای این که به کشاورز برسد، در جیب دلالان قرار می گیرد.
جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با فارس، در مورد واردات بیش از نیاز برنج به کشور در زمان ممنوعیت واردات، گفت: نیاز مصرف داخلی برنج سالانه حدود ۳ میلیون تن است که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن از شالیزارهای برنج کشور تامین میشود و نیاز به واردات ۸۰۰ هزار تن برنج وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه گفته شده پس از اعلام ممنوعیت واردات برنج خارجی ظاهرا ۱۵۰ هزارتن برنج وارد شده است گفت: اکثر برنجهای وارداتی در زمان مقرر ثبت سفارش شدهاند، ولی نباید فراموش کرد که وقتی برنج را از کشوری مانند برزیل میخریم، در صورت عادی ۲ ماه زمان نیاز است، تا از مسیر دریا به بنادر جنوبی کشور برسد و ممکن است در این حین اتفاقاتی بیفتد که محموله چند روز پس از تاریخ ممنوعیت واردات به کشور برسد.
دبیر انجمن برنج با اشاره به اینکه هم اکنون نیز یک کشتی پر از برنج در بنادر جنوبی کشور به دلیل ورود پس از تاریخ مقرر در آبها معطل مانده، تصریح کرد: اگر این برنج دو ماه دیگر در کشتی بماند دیگر قابل استفاده نیست. یک زمانی از زمان ثبت سفارش فرد تا دو سال میتوانست کالای خود از جمله برنج را وارد کند، اما اکنون برای پیشگیری از تداخل زمانی به ۳ ماه این زمان کاهش یافته است.
علیزاده شایق این را هم گفت: که وزارت جهاد کشاورزی اکنون هم مسئولیت تنظیم بازار و هم حمایت از تولید را برعهده دارد که کار چندان آسانی نیست.
وی محدودیت سقف ثبت سفارش را برای واردکنندگان برنج مثبت دانست و افزود: سابق بر این هر کس با هر میزان میتوانست کالای وارداتی را ثبت سفارش کند، اما از زمانی که برای ثبت سفارش هر کیلو برنج ۵۰۰ تومان به نفع دولت و برای اصلاح زیربنایی مزارع برنج دریافت میشود، وارد کنندگان برنج سعی میکنند تا رقم واقعی که قصد واردات آن را دارند ثبت سفارش کنند.
کاهش ضایعات برنج از ۲۵ به ۱۰ درصد
دبیر انجمن برنج در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت و کیفیت برنج داخلی هم گفت: متاسفانه به دلیل برداشت نامناسب و فرآوری سابق بر این تا ۲۵ درصد ضایعات برنج داشتیم، اما اکنون این رقم به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
سود برنج به جیب واسطهها میرود نه کشاورز
وی در مورد افزایش برنج داخلی هم گفت: کشاورزان برنج را به صورت یکجا با قیمت بسیار پایینتر از آنچه در بازار میبینیم میفروشند، اما متاسفانه شاهد افزایش قیمت از سوی واسطهها هستیم که میطلبد، وزارت جهاد فکری به حال زنجیره توزیع برنج کند.
برچسب ها :ثبت سفارش را برای واردکنندگان برنج ، جمیل علیزاده شایق ، دبیر انجمن برنج ، درصد ضایعات برنج ، سقف ثبت سفارش را برای واردکنندگان برنج ، واردات برنج ، وضعیت و کیفیت برنج داخلی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0