راه اندازی حوضچه پرورش ماهی در کنار زمین کشاورزی
ایجاد حوضچههای پرورش ماهی در کنار زمین های کشاورزی یکی از راهکارهای بهینه برای تولید آبزیان مفید و پرفروش است.
ایجاد حوضچههای پرورش ماهی در کنار زمین های کشاورزی یکی از راهکارهای بهینه برای تولید آبزیان مفید و پرفروش است.
ایجاد حوضچههای پرورش ماهی در کنار زمین های کشاورزی یکی از راهکارهای بهینه برای تولید آبزیان مفید و پرفروش است. با توجه به اینکه بسیاری از زمین های کشاورزی از سهمیه آب برخوردار هستند میتوان با ساخت استخر یا حوضچههایی در مسیر آب به آسانی کسب و کار پرورش آبزیان را پایه گذاری کرد.
سالانه حدود ۳۷۰ هزار تن انواع آبزیان مختلف در ایران تولید می شود و کشورمان در تولید ماهی قزلآلا با ۱۴۰ هزار تن در سال، رتبه نخست را در دنیا دارد.
در عین حال ایران بزرگترین وارد کننده تخم ماهی چشم زده در جهان است که یکی از مهمترین چالش های پرورش ماهی و عامل افزایش قیمت تمام شده این محصول است. تولید تخم ماهی چشم زده یکی از عرصه های بکر اقتصاد مقاومتی است که در صورت سرمایه گذاری مناسب می تواند ضمن بی نیاز کردن کشور از واردات تخم ماهی عقیم، زمینه جدیدی از اشتغالزایی در کشور پدید آورد.
همچنین سالانه حدود ۶۰ هزار تن ماهی گرمابی (کپور) به کشورهای همسایه صادر میشود که این امر توانسته برای سرمایهگزاران در این بخش رغبت ایجاد کند. در حال حاضر برای اینکه سرانه مصرف ماهی در کشور به رقم استاندارد جهانی برسد، تولید ماهی کپور و قزل آلا ۴۰۰ هزار تن در سال باید افزایش یابد.
آقای کیوان منصوری، یک معلم اهل اسدآباد همدان است که با احداث چند استخر پرورش ماهی در کنار زمین های کشاورزی اش توانسته برای دو فرزند جویای کار خود، اشتغالزایی کند.
او در این باره می گوید: نعیم و نیما ۲ سال بود که از دانشگاه فارغ التحصیل شده بودند و دنبال شغل می گشتند اما موفقیتی بدست نیاوردند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم خودمان کسب و کار جدیدی راه بیاندازیم و فرصت شغلی درست کنیم. به فرزندانم گفتم فکر پیدا کردن شغل دولتی را از سر بیرون کنید. پشت میز نشینی یعنی یک عمر درجا زدن! باید امیدتان به خدا و بازوان خودتان باشد نه دولت.
کیوان منصوری می افزاید: چند قطعه زمین کشاورزی داشتیم که در آن ها گندم، جو و سیب زمینی می کاشتیم. زمین هایمان سهیمه آب داشتند و از همینجا به فکرمان رسید با توجه به بازار خوب ماهی قزل آلا با استفاده از سهمیه آب در کنار زمین های کشاورزی استخر پرورش ماهی ایجاد کنیم.
این فعال اقتصاد مقاومتی خاطرنشان می کند: برای ساخت استخر و تامین تجهیزات آن حدود ۴۰ میلیون تومان هزینه کردیم. برای خرید ماهی نیز ۳۰ میلیون تومان از بسیج سازندگی تسهیلات گرفتیم و ۱۵ هزار قطعه بچه ماهی قزل آلای ۱۰ گرمی خریدیم. یک در یک دوره کامل پرورش، وزن ماهی قزل آلا از ۱۰ گرم به حدود ۱ کیلوگرم می رسد و آماده فروش می شود.
او ادامه می دهد: این دوره ۶ ماه به طول می انجامد. هر کیلو ماهی را بین ۱۳ تا ۱۶ هزار تومان به فروش میرسانیم و مشتریهای ما بیشتر از اهالی منطقه آجین و روستای تختیآباد در شهرستان اسدآباد هستند، در مواردی نیز ماهیها را به اسدآباد برده و به فروش میرسانیم. در حال حاضر استخرهای ما ظرفیت تولید ۵ تن ماهی در هر دوره را دارا هستند. در واقع ارزش محصول تولیدی در پایان هر دوره پرورش رقمی نزدیک به ۸۰ میلیون تومان است که حداقل ۴۰ درصد آن سود خالص است.
معلم کارآفرین درباره کیفیت محصولات تولیدی، اظهار می کند: در فصل کشاورزی مدام آب استخر جا به جا و تعویض میشود، این اتفاق باعث طراوت، تازگی و افزایش کیفیت ماهیها میشود. در فصل هایی هم که کشاورزی نداریم از دستگاه هوادهی استفاده میکنیم تا اکسیژن لازم به ماهیها برسد. برای تمیز کردن استخر جاروهای مخصوصی طراحی کردیم که به طور کامل استخر را تمیز میکند تا آب دچار گندیدگی نشود زیرا اگر آب بگندد ماهیها بوی بدی می گیرند.
کیوان منصوری، خاطرنشان می کند: از کود به دست آمده از ماهیها برای کارهای کشاورزی استفاده می کنیم. کود حاصل از پرورش ماهی از مرغوبترین و مفیدترین کودها برای کشاورزی است و استفاده از آن تاثیر فوق العاده ای در برداشت محصول از زمین داشته است.
این فعال اقتصاد مقاومتی درباره فعالیت فرزندانش در این واحد تولیدی، می گوید: تمام مسئولیت اداره استخرها و فروش محصولات بر عهده نعیم و نیماست. هر دوی آن ها بسیار به کارشان علاقه مند هستند و از شغل و درآمدشان راضی و خشنودند. آن ها تصمیم گرفته اند در کنار حوضچه های پرورش ماهی، یک گلخانه نیز تاسیس کنند و این ایده خود آن ها بوده است. در حال حاضر پیگر تاسیس گلخانه در زمین های کشاورزی مان هستند و معتقدند با تاسیس گلخانه سودسرشاری بدست می آورند.
برچسب ها :تاسیس گلخانه در زمین های کشاورزی ، راه اندازی حوضچه پرورش ماهی در کنار زمین کشاورزی ، راهکارهای بهینه برای تولید آبزیان مفید و پرفروش ، ماهی گرمابی (کپور) ، مرغوبترین و مفیدترین کودها برای کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0