کد خبر : 37013
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 دی 1396 - 13:15

حجتی در مراسم تجلیل از نمونه‌های کشاورزی چه گفت؟

حتی با محدودیت‌های پیش رو می‌شود تولید را افزایش داد.

حتی با محدودیت‌های پیش رو می‌شود تولید را افزایش داد.

وزیر جهاد کشاورزی ضمن حمایت از به‌کارگیری جوانان در عرصه‌های علم و دانش کشاورزی، از تحویل بیش از ۲۰۰ هزار هکتار اراضی خوزستان تا پایان سال به کشاورزان خبر داد.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایانا، وزیر جهاد کشاورزی در سی‌ودومین مراسم تجلیل از نمونه‌های بخش کشاورزی گفت: یکی از ارکان اساسی پیشرفت در کشاورزی، دانش‌بنیان بودن آن است که باید در این مسیر از نیروهای جوان تحصیل‌کرده در چارچوب تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرد.

محمود حجتی با اشاره به اینکه نمی‌توان نسبت به پیشرفت علم و دانش روز بی‌تفاوت بود، افزود: دستاوردهای بشر در علم و تکنولوژی تمامی نداشته و هر روز به مقدار آن اضافه می‌شود؛ بنابراین رسیدن به هر مرحله‌ای نباید ما را از تلاش مضاعف بازدارد. زیرا همیشه مراحل بالاتری نیز در تمام حوزه‌ها وجود دارد، البته باید در این مسیر تلاش محققان را نادیده نگرفت.

وی بیان کرد: نخستین و مهم‌ترین بحثی که در بخش کشاورزی باید رعایت کرد، تولید پایدار است، زیرا باید منابع گران‌بهای آب و خاک را حفظ کرده و به‌گونه‌ای با محیط زیست و منابع طبیعی رفتار نکنیم که برای آیندگان گرفتاری ایجاد شود. انتخاب نمونه‌های کشاورزی بر اساس همین شاخص‌ها صورت گرفته است.

به گفته حجتی، سومین اصل در تولید باید توجه به افزایش بهره‌وری باشد، زیرا در حال حاضر با تکنولوژی و ابزاری که در اختیار کشاورزان است، حتی با آب کمتر و محدودیت‌های پیش رو می‌شود تولید را افزایش داد و نهایتی در این حرکت وجود ندارد.

وی با عنوان مثال‌هایی مانند گلخانه و گیاهان دارویی، تأکید کرد: ظرفیت‌های مغفول زیادی در بخش کشاورزی به چشم می‌خورد که می‌توانند بخش عمده مشکلات را از سر راه این بخش بردارند. تنوع اقلیمی نیز امکانات زیادی را در اختیار ما می‌گذارد تا بتوانیم به شکل مناسب از ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هیچ دوره‌ای به اندازه دوره فعلی در بخش آب و خاک به‌ویژه در مزرعه به این اندازه سرمایه‌گذاری نشده بود، ادامه داد: حتی وقتی اعتبارات کشور اندک بود، مسئولان ارشد نظام برای این بخش کم نگذاشتند و سرمایه‌گذاری‌های مطلوبی برای افزایش بهره‌وری آب و حفظ منابع طبیعی صورت گرفت.

حجتی عنوان کرد: به‌عنوان مثال طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام، ۲۳۰ هزار هکتاری استان‌های غربی و شمال غربی و سطح ۴۶ هزار هکتاری سیستان ازجمله این سرمایه‌گذاری‌ها است که تمام آن‌ها با سیستم‌های نوین آبیاری و زهکشی برای کشاورزان مهیا می‌شود.

وی یادآور شد: طبق آخرین آمارها، ۱۵۴ هزار هکتار از سطح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان تحویل کشاورزان شده و به‌نظر می‌رسد این عدد تا پایان سال جاری از ۲۰۰ هزار هکتار نیز عبور کند.

حجتی اضافه کرد: از آذرماه ۱۳۹۲ تاکنون یک خط اعتباری پیوسته برای مکانیزاسیون زیربخش‌های کشاورزی ایجاد شده و امروز کشاورزی نیست که برای تهیه ابزار مورد نیاز خود با مشکل تأمین اعتبار روبه‌رو باشد.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان خاطرنشان ساخت: اقلیم ایران در گذشته‌های دور کم‌آب و خشک بوده و تاریخ کشور مملو از بحث‌های بی‌بارانی و قحطی است. با این حال اجداد ما با همین محدودیت‌های اقلیمی روزگار گذرانده و شرافتمندانه در این مملکت زندگی کرده‌اند. البته نباید دخالت‌های بی‌مورد انسان‌ها را در طبیعت نفی کرد و امید می‌رود که با تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی، نسل بشر خسارت‌های عرصه طبیعی را به حداقل برساند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.