حاکمیت باید از سوءمدیریت وزارت جهاد کشاورزی احساس خطر کند / بجز تعاون روستایی و امور اراضی سایر بخشهای وزارت جهاد تعطیل شوند به سود کشاورزی است
جهاد کشاورزی در انجام وظایف خود سوءمدیریت دارد.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با حضور در رادیو گفتگو تاکید کرد: حاکمیت جمهوری اسلامی باید از سوءمدیریت در وزارت جهاد کشاورزی احساس خطر کند.
مسعود اسدی در این میزگرد که مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی و عضو هیئت مدیره کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی هم حضور داشتند و به تبیین مشکلات فقدان الگوی کشت در اقتصادی شدن کشاورزی ایران می پرداخت گفت: در حالی که نظام و قانون اساسی برای وزارت جهاد کشاورزی وظایفی را مشخص کرده ولی این وزارتخانه در انجام وظایف خود سوءمدیریت دارد.
وی افزود: صدها هزار کارمند و متخصص از پول بیت المال در وزارت جهاد کشاورزی استخدام شده اند تا در بخش کشاورزی به مردم خدمت کنند و امروز می بینیم که در تهران بیشترین ساختمان های دولتی مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و شرکت های زیرمجموعه اش است لذا وزارت جهاد کشاورزی بابت این همه امکانات که در اختیار دارد باید بگوید که وظایفش را نسبت به کشور و نظام چگونه ادا کرده است.
وی گفت: بجز سازمان تعاون روستایی و امور اراضی اکثر قسمت های وزارت جهاد کشاورزی، حقوقی که دریافت می کنند به نوعی هدررفت بودجه است. در واقع اگر پرسنل وزارت جهاد کشاورزی بجز سازمان تعاون روستایی و امور اراضی را با دادن حقوق به شکل دورکاری و در خانه کارها را انجام دهند برای بخش کشاورزی مفیدتر خواهد بود تا اینکه در محل کار حضور داشته باشند.
وی گفت: در حالی که در نظام مقدسی زندگی می کنیم که بخاطر دفاع از ارزش های ملی مذهبی، ابرقدرتها تلاش بسیاری می کنند که از ناحیه امنیت غذایی و کشاورزی ما را زمین گیر کنند ولی با این حال متاسفانه آنقدر که به کم و کاستی های سایر دستگاهها حساسیت داریم ولی در مقابل کاستی های وزارت جهاد کشاورزی هیچ دقت و حساسیتی وجود ندارد.
اسدی گفت: برای اجرای الگوی کشت ۲ راه بیشتر نداریم یا اینکه باید الگوی کشت اجباری شود که از لحاظ قانونی امکانپذیر نیست چون عملا نهاده ها آزاد هستند و وزارت جهاد کشاورزی ابزاری برای فشار به کشاورزان ندارد و یا اینکه باید کار ترویجی کرد که با توجه به سابقه ای که از بخش ترویج کشاورزی سراغ داریم و از آنجایی که بخش ترویج در وزارت جهاد کشاورزی مخصوصا در دوران مهندس حجتی آنچنان ضعیف و ناکارآمد بود که واقعا اگر بخواهیم فکر این را بکنیم که با ترویج بتوان طرح عظیم الگوی کشت را اجرا کنیم بیشتر یک شوخی بنظر می رسد. بخش ترویج در جهاد کشاورزی در تمام دولت ها کاملا نمایشی و فرمالیته و تعطیل بوده است.
وی در تبیین یک نمونه بی برنامگی و هدردرفت بودجه در بخش ترویج کشاورزی گفت: برای یک پروژه مهم که مورد نظر رهبر هم بود دولت ۱۷ میلیارد تومان بودجه به ترویج آن استان اختصاص داد ولی این بودجه در همه جا هزینه شد به جز آنجایی که باید هزینه می شد، در این خصوص اسنادی مبنی بر اینکه با این بودجه هیچ کار ترویجی صورت نگرفته است در اختیار وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت و انتظار می رفت حجتی با این حیف و میل بودجه که صورت گرفته است قاطعانه برخورد کند ولی چند روز بعد حجتی از همان رییس سازمان جهاد کشاورزی تقدیر کرد.
وی افزود: بعنوان کسی که کشاورزم و مطالعه عمیقی در کشاورزی و اثرات سیاسی آن بر نظام دارم اعلام می کنم که کشاورزی اگر به این منوال ادامه داشته باشد بزرگترین لطمات را به کشور وارد خواهد کرد. کشاورزان جزو طبقه متعصب مذهبی و بشدت وفادار به نظام هستند و اگر از لحاظ اقتصادی در نظام جمهوری اسلامی بصورت ناخواسته روز به روز این قشر فقیرتر شود ممکن است محبت و علاقه کشاورزان سست شود و این بزرگترین خیانت نسبت به کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی است. در بعد سیاسی، کشاورزان که ذخایر استراتژیک نظام هستند دلخور کردنشان به کلیت نظام آسیب می زند.
وی گفت: امروز شاهدیم یک روز کشاورزان گوجه کار و روز دیگر کشاورز سیب زمینی کار به خاک سیاه نشسته اند و محصولشان روی زمین می ماند و این چیزی نیست جز سوءمدیریت دولت و خصوصا وزارت جهاد کشاورزی در زمینه مدیریت کشاورزی.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حاکمیت جمهوری اسلامی باید از سوءمدیریت وزارت جهاد کشاورزی احساس خطر کند گفت: متاسفانه در حالی که رهبر انقلاب با اعلام سیاست های اقتصاد مقاومتی مرتب بر روی موضوع تولید ملی و حمایت از طبقه کشاورز تاکید می کند ولی صراحتا باید اعلام کنم که در دولت دکتر روحانی یک نگاه غیر تولید ملی محور حاکم است.
وی با اشاره به اینکه وزیر جهاد کشاورزی به تولید گندم افتخار می کند گفت: این در حالی است که گندم ارتباطی با وزارت جهاد کشاورزی ندارد و تنها رابطه وزارت جهاد کشاورزی با کشاورزان، یک یا دو کیسه کود یارانه ای است که کشاورز مجبور است ۳-۲ برابرش را از بازار تهیه کند. مهندس حجتی تمام افتخار تولید گندم بعنوان یک سپر جلوی خود می گیرد تا اینکه از او سوال نکنند که الگوی کشت چه شد. سوال ما این است صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی کشور چه وضعیتی دارند تا اینگونه کشاورزان مجبور نشوند محصول را کنار جاده رها کنند. وزارت جهاد کشاورزی برای بازرگانی و صادرات محصولات کشاورزی و برند سازی آنها چه کرده است. متاسفانه این وضعیت منجر به فقیرتر شدن کشاورزان می شود. از طرفی منابع ارزشمند آبی را داریم هزینه می کنیم و از طرفی کشاورز هم تولید می کند ولی مجبور است محصول خود را کنار جاده بریزد و این یعنی اینکه کشاورز فقیرتر می شود. در واقع منابع نظام و کشور را بخاطر سوءمدیریت وزارت جهاد کشاورزی هزینه می کنیم.
وی گفت: طبق نرم بین المللی، یک فصل کشاورزی معادل ۳٫۵ تا ۴ فصل باید برای کشاورز درآمد داشته باشد در حالی که این ضریب در ایران ۰٫۵ تا ۰٫۷ است یعنی تولید یک فصل برای تامین معیشت کشاورز در همان فصل است.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در تبیین کارکرد وزارت جهاد کشاورزی خصوصا الگوی کشت گفت: بعضا قیمت یک محصول کشاورزی چنان بالا می رود که در دنیا بعنوان نقطه ضعف ایران می شود و دو ماه بعد همان محصول آنقدر ارزان می شود که کشاورز ضرر می کند. آیا وزیر جهاد کشاورزی فرصت نداشت صنایع تبدیلی و تکمیلی را در کشور توسعه دهد. حجتی در این دولت تاکنون شش سال وزیر جهاد کشاورزی بوده و فعلا هم ادامه دارد بنابراین فرصت کافی داشته است ولی بنده صراحتا اعلام می کنم در خصوص الگوی کشت هیچ برنامه ریزی در این افق دیده نمی شود. در واقع در زمینه الگوی کشت قبل از هر چیزی باید وزارت جهاد کشاورزی دچار تحول ساختاری شود.
اسدی در بخشی دیگر با اشاره به جایگاه کمیسیون کشاورزی نسبت به سایر کمیسیون های مجلس گفت: در مجلس برای عضویت در برخی کمیسیون ها مانند انرژی، امنیت ملی و … چنان لابی گری سنگین می شود و جلسات می گیرند ولی هر کسی در این کمیسیون ها جا ماند به سراغ کمیسیون کشاورزی می رود. چون آن کمیسیون ها جذاب ترند و تلاش برای رسیدن به آنها شدید تر است در حالی که در کمیسیون کشاورزی و حتی معرفی وزیر جهاد کشاورزی اینگونه نیست.
وی با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی نیازمند یک تغییر و تحول در ساختار فکری می باشد گفت: دلسوزان نظام باید نسبت به جهاد کشاورزی حساس شوند. کار جهاد کشاورزی باید برنامه ریزی و اجرا باشد چون برنامه ریزی را چند استاد دانشگاه و کشاورز خبره هم می توانند بهترین برنامه ها را بنویسند ولی انتظار از وزارت عریض و طویل جهاد کشاورزی این است که برنامه هایش را اجرا هم بکند.
مسعود اسدی گفت: اگر بخش کشاورزی سقوط کرد نظام و کشور هم دچار تضرر می شود. در حالی که اعلام می شود که ۷۰ درصد مردم ایران شهرنشین هستند و ۳۰ درصد روستانشین ولی تئوریسین های دولت دقت نمی کنند که بجز چند شهر زیارتی و بندری حدود ۹۰ درصد شهرهای ایران اقتصادشان از کشاورزی تامین می شود یعنی در این شهرها اگر کشاورزی سقوط کرد اقتصاد آن شهرها هم سقوط می کند.
برچسب ها :خانه کشاورز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0