کد خبر : 23232
تاریخ انتشار : شنبه 1 آبان 1395 - 21:17

برداشت بی رویه از آب زیرزمینی، امنیت کشور را به خطر انداخته است

برداشت آب باید با دقت بیشتری صورت گیرد تا دچار بر هم خوردن تعادل بیلان منابع آبی نشویم.

مشاور وزیر نیرو: برداشت بی رویه از  آبهای زیرزمینی، امنیت کشور را به خطر انداخته است

محمد آزاد در گفتگو با ایرنا، افزایش شوری آب، ناپایداری و فرونشستن زمین و خشک شدن چشمه ها، قنوات، چاه ها و تالاب ها پیامدهای ناشی از افراط در برداشت از منابع آبهای زیرزمینی برشمرد.
وی گفت: این مسائل کارگروه مصرف کمیته آب استان را برآن داشت تا طرح نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های مجاز و پُلمب چاه های غیرمجاز را بصورت جدی مورد توجه قرار دهد.
آزاد افزود: در استان اصفهان ۵۷ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق وجود دارد که ۱۵ هزار حلقه از این آنها، غیر مجاز است.
وی با بیان اینکه سهم سرانه آب هر ایرانی معادل یکهزار و ۸۰۰ مترمکعب است، گفت: با این وجود، طبق آمار سهم هر اصفهانی ۹۰۰ مترمکعب است که پیش بینی ها نشان می دهد در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۵۱۰ متر مکعب نیز کاهش خواهد یافت.
رییس کارگروه مصرف کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان افزود: برای جلوگیری از بحرانی شدن برداشت آب، تغییر الگوی مصرف و توسعه کاشت محصولات کم آب و اجرای روش های نوین آبیاری و توسعه کاشت گلخانه، ضروری است.
مدیر طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیر زمینی شرکت آب منطقه ای اصفهان تصریح کرد: تعدادی از دشت های استان اصفهان بدلیل برداشت بیش از حد از منابع آبی دچار اُفت شدیدی شده، بطوری که کاهش کیفیت منابع آبی و افزایش شوری، خسارت فراوانی را به باغات و مزارع وارد کرده است.
وی با بیان اینکه در برخی از مناطق استان اصفهان سطح آب بیش از ۲۰ متر سیر نزولی داشته است، افزود:در شهرهای آران و بیدگل، مهیار، بُرخوار و دامنه بدلیل کاهش منابع آبی و برداشت بیش از حد، زمین نشست کرده و خسارت فراوانی به تاسیسات و ساختمان ها وارد شده است.
آزاد با تاکید مجدد بر ضرورت مسدود کردن چاه های غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند در چاه های مجاز به مثابه مهمترین راهکارهای کنترل مصرف آبهای زیر زمینی گفت: در این راستا سهم استان اصفهان دو هزار حلقه چاه است که با توجه به پراکندگی چاه های غیرمجاز در هر شهرستان، تعدادی از چاه ها با هماهنگی دادگستری مسدود خواهد شد.
مشاور وزیر نیرو تاکید کرد: برداشت آب باید با دقت بیشتری صورت گیرد تا دچار بر هم خوردن تعادل بیلان منابع آبی نشویم.
وی با اشاره به اجرای طرح یاد شده در شهرستان خور و بیابانک گفت: این طرح در شهرهای خور، جندق و فرخی و روستاهای چاهملک و بیاذه نیز اجرا می شود.
آزاد افزود: اُفت سطح منابع آبی در دشت های خور و بیابانک بدلیل ارتقای سطح دانش کشاورزان، استفاده بهینه مردم از آب و تغییر الگوی مصرف، بسیار کمتر از سایر دشت های استان اصفهان بوده است.
وی همچنین ترویج کشت گلخانه ای در مناطق بحرانی، تشویق تولیدکنندگان کم مصرف آب، ترویج کشت محصولات کم آب و پردرآمد، اجرای طرح های آبخیزداری و استحصال سیلاب ها، توسعه پوشش گیاهی در اراضی شیب دار برای مدیریت آب باران، تبدیل جریان های سطحی سیلاب به جریان های زیر زمینی را از دیگر راهکارها برای خروج از بحران منابع آبی بیان کرد.
طرح احیاء و تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی از سال ۸۴ آغاز شد و از بهمن ۹۳ پس از تایید شورای عالی آب کشور، فعالیت خود را با جدیت ادامه داد.
شهرستان خور و بیابانک با ۱۲ هزار کیلومترمربع وسعت در ۴۲۰ کیلومتری شرق اصفهان واقع است.

انتهای پیام /*

[ad_2]

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.