از توسعه کشت گیاهان دارویی حمایت می شود
تنوع گیاهان در ایران سه برابر بیش از تنوع این گونه ها در اروپا است.
اصلاح رویشگاه های گیاهان دارویی در سطح ۹٫۶ میلیون هکتار اجرا می شود
ابوالفضل یاوری در گفتگو با ایرنا در بجنورد در باره برنامه های این دفتر برای حمایت از توسعه کشت گیاهان دارویی اظهار کرد: کشت گیاهان دارویی نیز در سطح ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی برنامه ریزی و هدف گذاری شده است.
وی با بیان اینکه در سطح جهان بیش از ۳۰ هزار گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد هشت هزار گونه در ایران شناسایی شده است گفت: تنوع گیاهان در ایران سه برابر بیش از تنوع این گونه ها در اروپا است و این مزیتی برای این منطقه به شمار می رود.
به گفته یاوری هشت هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی از این تعداد، ارزش دارویی دارد و یک هزار و ۷۸۲ گونه از این گیاهان منحصر ایران است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: خراسان شمالی هم ظرفیت های فراوانی در زمینه توسعه و کشت گیاهان دارویی دارد.
به گفته یاوری ارزش بازاری و اقتصادی گیاهان دارویی در جهان در سال ۱۹۹۶، ۶۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ این رقم ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است و بر اساس برآورد بانک جهانی گردش مالی و اقتصادی گیاهان دارویی در جهان طی سال ۲۰۵۰ به پنج هزار میلیارد دلار می رسد.
وی تصریح کرد: سهم ایران گردش مالی گیاهان دارویی ۳۵۰ میلیون دلار است که ۲۰ میلیون دلار از ارزش اقتصادی گیاهان دارویی ایران مربوط به منابع طبیعی است که ۱۰ میلیون دلار از ارزش اقتصادی گیاهان دارویی مربوط به زعفران است.
* توسعه واحدهای فراوری گیاهان دارویی نیاز به حمایت های ویژه دارد
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ایران در ایجاد واحدهای فراوری و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی جایگاه خوبی ندارد گفت: توسعه واحدهای فراوری گیاهان دارویی نیاز به حمایت های ویژه دارد.
وی اظهار کرد: برای توسعه کشت گیاهان دارویی، باید از ایجاد صنایع و واحدهای فراوری نیز حمایت کرد.
یاوری افزود: اکنون بخش عمده ای از گیاهان دارویی این کشور به صورت خام صادر و از کشور خارج می شود و بر این اساس ارزش افزوده زیادی نصیب بهره برداران این بخش نشده است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: ایجاد واحدهای فراوری سبب می شود تا ارزش افزوده گیاهان دارویی در داخل و نصیب بهره برداران کشور شود.
وی گستره مراتع در سطح کشور را ۸۴٫۷ میلیون هکتار دانست و گفت: در ۳۳ میلیون هکتار از این سطح طرح تهیه و ۱۸ میلیون هکتار از این طرح ها به مردم واگذار شده است.
وی گفت: در سطح ۱۴ میلیون هکتار هم طرح ها اجرایی و ۳۰۰ هزار فقره پروانه چرا نیز برای بهره برداران صادر شده است.
برچسب ها :ابوالفضل یاوری ، تنوع گیاهان در ایران ، کشت گیاهان دارویی ، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ، واحدهای فراوری و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0