کد خبر : 40456
تاریخ انتشار : جمعه 7 اردیبهشت 1397 - 13:58

گوشت و مرغ ارگانیک در ایران دروغ است

محصولات دامی ارگانیک تنها در مزرعه‌ای تولید می‌شود که به مدت پنج سال عاری از مواد شیمیایی باشد.

رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان کشور گفت: محصولات پروتئینی حیوانی به صورت ارگانیک در کشور تولید نمی‌شود و ما کماکان درگیر دغدغه‌های تولید محصول سالم در این بخش هستیم.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، پیام محبی در نشست خبری به مناسبت بیستمین کنگره بین المللی دامپزشکی ایران اظهار کرد: اعمال تعرفه بر ویزیت دامپزشکان باعث شده که فعالان این بخش در مناطق روستایی کمتر حضور یابند.

وی افزود: در موارد متعددی مشاهده می‌شود که فعالین بخش دامداری در خارج از شهرها و در روستاها ساکن هستند اما دامپزشکان به دلیل نرخ پایین تعرفه‌های خود حاضر نیستند در روستاها سکونت گزینند و دامداران مجبور هستند با حمل و نقل دام خود هزینه‌های بیشتری را برای درمان متقبل شوند.

رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان کشور در ارتباط با وضعیت شیوع بیماری تب مالت در کشور گفت: آمار مشخصی در این خصوص ندارم اما وجود شیر و لبنیات سنتی یکی از مهمترین دلایلی است که باعث بروز این بیماری در کشور می‌شود.

محبی تصریح کرد: وزیر بهداشت با صحبت‌های خود درباره وجود پالم در شیر پاستوریزه پرچرب باعث شده که مصرف فرآورده‌های لبنی صنعتی و شیر در کشور کاهش یابد و با وجود اینکه وی بعدها حرف خود را تغییر داد اما کماکان مصرف این محصولات در کشور پایین است.

وی با توصیه به اینکه مردم از مصرف لبنیات سنتی خودداری کنند گفت: در برخی لبنیاتی سنتی ممکن است آنتی‌بیوتیک و وایتکس وجود داشته باشد زیرا برای این محصولات هیچ شناسنامه مشخصی وجود ندارند هر چند که ممکن است برخی این تولیدات از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.

رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان کشور همچنین قطعه‌بندی مرغ در واحدهای عرضه کننده فرآورده‌های پروتئینی مورد انتقال قرا رداد گفت: براساس قانون مرغداریها اجازه ندارند مرغ را قطعه‌بندی کرده و به مردم بفروشند بلکه این محصولات باید تنها به صورت بسته‌بندی شده به فروش برسند.

وی یادآور شد: سازمان دامپزشکی به برخی از واحدهای فروش این محصول مجوز بسته‌بندی این محصول را داده است که تنها می‌توانند آنها اقدام به قطعه‌بندی مرغ کرده و محصول خود را به این شکل بفروش برسانند، اما تعداد این واحدها اندک است.

محبی همچنین درباره وضعیت خمیر مرغ در کشور گفت: خمیر مرغ واقعی که در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد در کشور ما به دلیل نبود نظارتهای کافی به پای خمیر مرغ تقلبی می‌سوزد.

وی افزود: همه ما بارها در مرغداریها سطل‌هایی دیده‌ایم که ضایعات مرغ در آنجا جمع‌آوری و به راحتی در سطح شهر حمل و نقل می‌شود. این ضایعات در واحدهای غیرمجاز تبدیل به خمیر مرغ شده و به مصارفی مانند همبرگرهای ۵ هزار تومانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان کشور گفت: عناوینی مانند لبنیات سنتی یا ارگانیک که برای فروش فرآورده‌های لنبی غیرپاستوریزه استفاده می‌شود یک نوع دروغ است. حتی بنده معتقدم که برخلاف ادعای انجمن ارگانیک مبنی بر وجود عسل ارگانیک در کشور بعید است که این محصول دامی به صورت ارگانیک تولید شده باشد.

وی در پاسخ به سوال تسنیم گفت: هیچگونه پروتئین حیوانی ارگانیکی در کشور مانند گوشت قرمز و یا مرغ در کشور به صورت ارگانیک تولید نمی‌شود و ما کماکان دغدغه‌ تولید محصول سالم در کشور را داریم.

محبی با اشاره به برگزاری بیستمین کنگره دامپزشکی در کشو ر گفت: در این کنگره سعی می‌شود که مشکلات صنفی جامعه دامپزشکان مطرح شود و میهمانان داخلی و خارجی از ایران و کشورهای مختلف در این جلسه حضور خواهند داشت.

رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان کشور در پایان صحبت‌های خود یادآور شد: در بخش تولیدات دامی مانند گوشت قرمز و مرغ کماکان ظرفیت‌های بالایی برای تولید وجود دارد و می‌توان بخش زیادی از تولیدات خود را صادر کرد و این بخش حتی با توجه به اشتغالزایی مناسبی که دارد می‌تواند جایگزینی برای صنایع کم بازده مانند خودرو سازی باشد.

بنابراین گزارش ارکیده حیدرنژاد نماینده دانشگاه جامع علمی کاربردی در وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال تسنیم درباره تولید محصولات دامی ارگانیک در کشور گفت: محصولات دامی ارگانیک تنها در مزرعه‌ای تولید می‌شود که به مدت پنج سال عاری از مواد شیمیایی باشد.

وی افزود: در بخش پروتئین دامی تولید محصول سالم و قابل دسترس در اولویت ما قرار دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.