چه خبر از پرداخت مطالبات کلزاکاران ؟
۷۰ درصد پول کلزاکاران پرداخت شد.
۷۰ درصد پول کلزاکاران پرداخت شد.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی از خرید ۳۳۰ هزار تن دانه کلزای داخلی و پرداخت بیش از ۷۰ درصد پول کشاورزانی که محصول خود را تحویل داده اند، خبر داد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران چهارم مردادماه در گفتگو با ایرنا از تولید داخلی ۳۵۰ هزار تن دانه روغنی در چهار ماهه امسال خبر داد که با افزایش ۱۸۰ هزار تنی نسبت به کل عملکرد پارسال، به کاهش واردات و جلوگیری از خروج ارز منجر شده است.
«یزدان سیف» گفت: بر پایه پیش بینی ها، امسال ۴۵۰ هزار تن دانه های روغنی در کشور تولید می شود که سهم کلزا به حدود ۷۰ درصد می رسد.
سیف اضافه کرد: پارسال ۱۷۰ هزار تن دانه روغنی داخلی تولید شد اما این میزان در چهارماهه امسال به طور تقریبی ۲ برابر شد و به ۳۵۰ هزار تن رسید.
در همین پیوند، مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی امروز گفت: شرکت بازرگانی دولتی ایران در خرید کلزا عملکرد خوبی داشته و تاکنون بیش از ۶۷۴ میلیارد تومان پول کلزاکاران را پرداخت کرده است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «علیرضا مهاجر» یادآوری کرد: پیش بینی تولید دانه کلزا در سال زراعی جاری ۳۵۰ هزار تن بود که با وجود خشکسالی و سرمازدگی امسال، تاکنون ۹۰ درصد اهداف تولید این محصول تحقق یافته است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: از ۳۰۰ هزار تن تولید دانه کلزا بیش از ۱۳۰ هزار تن روغن معادل ۸ تا ۹ درصد روغن مورد نیاز کشور و ۲۱۰ هزار تن کنجاله تامین شود.
«با تولید این میزان روغن و کنجاله، حدود ۴۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت می گیرد».
به گفته وی، یک سوم دانه کلزا در سال زراعی جاری مربوط به استان گلستان و تاکنون ۱۱۰ هزار تن دانه کلزا از مزارع این استان برداشت شده است.
** شروط سه میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای روغن
مهاجر در مورد قیمت خرید تضمینی دانه کلزا گفت: طبق قانون، قیمت تضمینی هر سال باید نسبت به تورم افزایش یابد؛ در حالی که در چند سال اخیر قیمت این محصول را بر مبنای این قانون افزایش نداده ایم.
وی افزود: پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی برای قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا در سال زراعی جاری ۳۱۰۰ تومان بود اما قیمت مصوب ۲۸ هزار و ۶۶۵ ریال تعیین شد.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه ۱۰ ساله تولید دانه های روغنی، تامین ۷۰ درصد روغن و بیش از ۵۰ درصد کنجاله مورد نیاز کشور پیش بینی شده است که برای تحقق آن استفاده از بذرهای مناسب و با کیفیت، افزایش کارنده ها و خرید بموقع را دنبال می کنیم.
وی ادامه داد: اگر ابزار لازم برای پرداخت بموقع بهای این محصول در دستور کار قرار گیرد، با تولید روغن با کیفیت و کاهش واردات، حدود سه میلیارد دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت؛ ضمن آنکه به افزایش ضریب سلامت جامعه نیز کمک زیادی خواهد داشت.
«خوشبختانه ظرفیت کارخانه های روغن کشی و روغن نباتی بیش از نیاز کشور است و به افزایش ظرفیت نیازی نیست».
وی تصریح کرد: با وجود این ظرفیت ها متاسفانه در سال ۱۳۹۴ حدود ۳۰۰ هزار تن دانه وارد کشور شد اما با اعمال سیاست های وزارت جهاد کشاورزی این واردات از روغن خام به سمت دانه های روغنی تغییر کرد تا از کنجاله آن در تهیه خوراک دام استفاده شود.
** اثر واردکنندگان بر جنجال محصولات تراریخته
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن دانه روغنی وارد کشور می شود که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن دانه سویاست و فقط ۱۶ تا ۱۸ درصد روغن تولید می کند، در صورتی که دانه کلزا بیش از ۴۰ درصد و آفتابگردان ۴۵ درصد روغن دهی دارد.
مهاجر افزود: سالیانه ۶٫۵ میلیون تن ذرت دانه ای، ۳٫۵ میلیون تن کنجاله سویا و ۶۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار تن روغن سویا از کشورهایی وارد می شود که تولیدکننده محصولات تراریخته اند و به نظر می رسد واردکنندگان در مباحث جنجالی خوب یا بد بودن محصولات تراریخته دخیلند.
** هشدار افزایش مصرف روغن با تبلیغات صدا و سیما
مشاور وزیر جهاد کشاورزی هشدار داد: متاسفانه برخی تبلیغات صدا و سیما مانند افزودن ویتامین «دی» به روغن های نباتی موجب افزایش مصرف می شود؛ در حالی که جهت گیری تبلیغات و آموزش ها باید به سوی کاهش مصرف باشد.
وی متوسط سرانه مصرف جهانی روغن را ۱۲ کیلوگرم و در ایران ۲۰ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: اغلب روغن های وارداتی نسبت به روغن های داخلی که از دانه های تولید داخلی تهیه می شوند از کیفیت کمتری برخوردارند که خود موجب افزایش گرفتگی عروق و سکته های قلبی می شود.
به گزارش ایرنا، وزیر جهادکشاورزی پنجم فروردین ماه ارزش تولیدات کشاورزی ایران را بیش از ۷۰ میلیارد دلار اعلام کرد و از افزایش سه برابری تولید دانه روغنی کلزا در سال ۱۳۹۶ خبر داد.
«محمود حجتی» گفت: تولید کلزا از ۶۰ هزارتن در سال ۱۳۹۵ به ۱۸۰ هزارتن در سال ۱۳۹۶ افزایش یافت و براساس پیش بینی ها تولید این محصول امسال با رشد ۲ برابری به نزدیک ۳۵۰ هزارتن افزایش خواهد یافت.
پانزدهم اردیبهشت ماه نیز مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در یک نشست خبری تولید پارسال دانه های روغنی را ۵۵۰ هزار تن اعلام کرد که ۳۸۰ هزارتن مربوط به تولید دانه کلزا بود و پیش بینی کرد: امسال این رقم به ۹۰۰ هزار تن یعنی ۱٫۵ برابر برسد.
سیف چهارم مردادماه در گفت و گو با ایرنا، میزان واردات روغن خام از آغاز امسال تا پایان تیرماه را ۳۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: غیراز روغن پالم که برای مصارف مجاز از اندونزی و مالزی وارد می شود، سال های گذشته حدود یک میلیون تن دانه روغنی وارد شد و نیز به طور متوسط سالیانه ۱۵۰ هزار تن هم تولید داخل بود.
سیف اضافه کرد: در چهار ماه امسال تولید داخلی دانه های روغنی ۱۸۰ هزار تن نسبت به پارسال افزایش یافته است که از آن ۱۲۰ هزار تن روغن استحصال می شود.
امسال قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم ذرت دانهای ۱۰ هزار و ۸۶۰ ریال، دانه سویا ۲۴ هزار و ۶۹۴ ریال، دانه آفتابگردان ۲۶ هزار و ۶۴۴ ریال، دانه کلزا ۲۸ هزار و ۶۶۵ ریال و دانه گلرنگ ۲۶ هزار و ۱۸۶ ریال است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0