وزارت جهاد کشاورزی پاسخگو باشد / در بسیاری موارد از مرز بحران گذشتهایم / خودکفا شدن امکانپذیر نیست
بنابراین خودکفا شدن امکانپذیر نیست.
با توجه به اینکه در بحران خاک قرار داریم وزارت کشاورزی باید پاسخگوی این وضعیت باشد.
دبیرکل خانه کشاورز اعلام کرد که در صورت نصف شدن مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش سه برابری بهرهوری تولید، بازهم خودکفا نمیشویم. همچنین با توجه به اینکه در بحران خاک قرار داریم وزارت کشاورزی باید پاسخگوی این وضعیت باشد.
به گزارش دهقان نیوز و به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری در مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک اظهار کرد: در بسیاری از موارد از مرز بحران گذشتهایم اما در زمینه خاک همچنان در بحران قرار داریم. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگوی بسیاری از نیازها و درخواستها باشد، چرا که قوانین تحلیلی مانند برنامه ششم توسعه خارج از ظرفیت و پتانسیل کشور و به دور از پایداری است.
وی افزود: از سویی آب را بی رویه استفاده میکنیم و باعث فرسایش خاک، شوری خاک و آلودگی آن میشویم. از سوی دیگر به دلیل اینکه به عنوان مثال به گوشت قرمز بیشتری نیاز داریم، جمعیت دامی را افزایش داده و باعث از بین رفتن پوشش گیاهی میشویم و در واقع با یک رفتار نادرست باعث از بین رفتن محیط زیستی میشویم که در زنجیرهای اشتباه قرار گرفته است.
دبیرکل خانه کشاورز گفت: این زنجیره ناقص سبب میشود که نه تنها همه چیز کشور از آب تا خاک و پوشش گیاهی از بین برود، بلکه حیاط وحش ما نیز به خطر بیفتد و یوزپلنگها نیز از بین بروند. این نشان میدهد هنگامی که از اول اصول را زیر پا میگذاریم تا آخر دیوار کج میرود اما باید به این نکته توجه کنیم که چقدر از خاک کشور شور میشود، چقدر از بین میرود، تا چه میزان از خاک حاصلخیز در اثر مصرف نادرست مواد شیمیایی آلوده میشود و اساسا چقدر آب و خاک در اختیار داریم.
کلانتری با بیان اینکه در زمینه خاک و آب که باید حافظ منافع نسلهای آینده باشیم و همچنین به نسل کنونی هم بدهکاریم، تاکید کرد: منابع عظیمی مانند آب و خاک امانت نسلهای آینده است اما ما امانتدار خوبی نبوده و نیستیم و در این زمینه بدترین نسل در تاریخ این سرزمین به شمار میرویم و آیندگان قطعا در مورد ما قضاوت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه نباید تسلیم همه توصیههای تصمیمگیران باشیم و به هر قیمتی مانند از بین رفتن و فرسوده شدن خاک تولید را افزایش دهیم، افزود: زمانی که تعداد چاهها در کشور و یک سرزمین افزایش مییابد و میزان دریافتی کاهش پیدا میکند به ورشکستگی آبی میرسیم، چرا که بیشتر از آنکه طبیعت، خاک را فرسوده کند ما خودمان آن را فرسوده میکنیم و با ردیف بودجه و تشکیلات و راهاندازی وزارتخانههای خاک، جنگل یا محیط زیست درست نمیشود بلکه باید روی فرهنگ مردم کار کنیم و به آنها حقیقت را بگوییم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: نباید بر این مسئله تاکید و اصرار کنیم که چون کشور بزرگی داریم میتوانیم به هر تعداد افزایش جمعیت، تولید کشاورزی داشته باشیم چرا که ظرفیت تولید قابل افزایش نیست و با این فرهنگ مصرفی که داریم چیزی برای نسلهای بعد باقی نمیماند.
کلانتری گفت: حتی اگر برداشت و مصرف آب، نصف شود و بهرهوری را تا سه برابر افزایش دهیم، نهایتا ۲۵ درصد به میزان تولید اضافه میشود و این میزان برای خودکفایی ۸۰ میلیون نفر کفایت نمیکند؛ بنابراین خودکفا شدن امکانپذیر نیست و نباید بر آن تاکید کنیم اما مسئله مهم دیگر این است که باید جلوی آلوده شدن خاک را بگیریم که به عنوان مثال در شمال کشور پسماندهای مختلف آب را آلوده کردهاند و هماکنون در حال آلوده کردن خاک هستند.
وی گفت: آلودگی هوا در کلانشهرها، مدیریت پسماندها، ساماندهی تالابهای خشک شده و مقابله با ریزدگردها که حاصل از فرسایش خاک است، از اصول اساسی محیط زیستی بوده که مورد تاکید رئیسجمهور است و خوشبختانه ایشان بر مسائل محیط زیستی تاکید ویژهای دارد. باید مواظب باشیم که این مرز و بوم و خاک که برای حفاظت وجب به وجب آن خون شهیدان بسیاری ریخته شده است را به راحتی از دست ندهیم و آن را نفروشیم. اگر همه متولیان به جای استفاده از عملیات فیزیکی و طرحهای اجرایی به دنبال ارتقای فرهنگ عمومی در این زمینه باشند، کمهزینهتر و موثرتر است.
برچسب ها :دبیرکل خانه کشاورز ، عیسی کلانتری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0