سم فروش های معتبر باید یک کارشناس داشته باشند / قبلاً سمفروشیها مانند بقالی بود !
قبلاً سمفروشیها مانند بقالی بود و سموم بدون توجه به نیاز گیاه به کشاورز داده میشد.
قبلاً سمفروشیها مانند بقالی بود و سموم بدون توجه به نیاز گیاه به کشاورز داده میشد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با توجه به افزایش میزان بارندگیها نگران تهاجم ملخهای صحرایی و مهاجر به اراضی کشاورزی هستیم که از هماکنون دست یاری به نهادهای دولتی دراز میکنیم.
به گزارش فارس، محمد علی باغستانی در نشست خبری با تاکید بر اینکه تمام تلاش خود را برای حفظ امنیت غذایی مردم در حوزه تولید محصولات کشاورزی یا واردات آن به کار میگیریم، خاطرنشان کرد: طبق آمارهای جهانی ۴۰ درصد مواد تولیدی غذایی به دلیل خسارت ناشی از آفت و علفهای هرز از بین میرود که اهمیت مبارزه با آفات و قرنطینه را ۲ چندان میکند.
وی گفت: سال گذشته ۲۳ میلیون هکتار سطح اراضی زراعی کشور تحت پوشش مبارزه با آفات و علفهای هرز قرار گرفته است و امسال نیز پیشبینی میکردیم که مجبور باشیم در ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی با زنگ زرد غلات نیاز به مبارزه باشد که به دلیل فعالیت شبکههای پیش آگاهی مجموعاً در ۳ حوزه زنگ زرد، سیاه و قهوهای حدود ۷۰ هزار هکتار مبارزه داشتهایم.
رئیس سازمان حفظ نباتات همچنین با ارائه آماری از علفهای هرز نیز گفت: در سطح ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور مبارزه با علفهای هرز داشتهایم و سطح مبارزه سن غلات نزدیک به ۲ میلیون هکتار بوده است و در عین حال سنزدگی گندم در کشور را به زیر نیم درصد رساندهایم.
وی به اهمیت ضد عفونی بزور برای پیشگیری از آفات در حین کشت اشاره و افزود: سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ تن بزور گندم و جو ضد عفونی شد که امسال تاکنون این رقم ۹۵۰ تن بوده است. مضاف بر آنکه تاکنون ۴۱۸ هزار هکتار مبارزه با علفهای هرز در ۱۰ استان گرمسیر داشتهایم.
باغستانی همچنین نسبت به تهاجم ملخهای صحرایی و مهاجر به اراضی کشاورزی هشدار و و گفت: طبق تجربه سالهای قبل، در سالهایی که میزان بارندگی خوب باشد، با افزایش تهاجم ملخها به مزارع مواجهیم و هماکنون از سازمانهای دولتی همچون ستاد مدیریت بحران دست یاری میطلبیم چرا که میزان بارندگیها در مکانهایی همچون تالاب جازموریان بالای ۱۵۰ میلیمتر بوده و قطعاً تهاجم ملخها را خواهیم داشت.
چرا که در صورت عدم مبارزه سطح وسیعی از محصولات کشاورزی و مزارع را از بین خواهند برد.
وی افزود: همچنین باید مراقب ملخهای مهاجر مناطق جنوب که از غرب دریای سرخ عبور میکنند و اکنون به کشور عمان رسیدهاند، چرا که این ملخها با جمعیت خود پلی در روی آبهای خلیج فارس ساخته و از روی آن عبور میکنند و حتی مناطق جنوب را نیز درگیر خواهند کرد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در مورد گسترش اراضی زراعی کشور با محوریت محصولات تازه خوری و مبارزه غیر شیمیایی گفت: ۷۳۵ هزار هکتار از اراضی کشور تحت این برنامه قرار گرفتهاند که تولید محصولات بیولوژیک در ۲۳۰ هزار هکتار آن عملیاتی شده است.
به گفته این مسئول در سازمان حفظ نباتات کشور، بومیسازی تولید فرومونهای جمع کننده حشرات یکی دیگر از کارهایی است که در کشور انجام شده و اکنون ۳ شرکت دانشبنیان آن را تولید و عرضه میکنند.
وی به اهمیت حفظ و حراست از آفات قرنطینهای در مرزهای کشور هم گفت: ۲۰۰ آفت قرنطینه خارجی در لیست ما قرار دارند که بباید مراقب باشیم، تا به کشور ورود پیدا نکنند و در سال گذشته برای ۱۵ میلیون تن محصول کشاورزی وارداتی اعمال ضوابط قرنطینهای انجام شده است.
باغستانی به راهاندازی سامانه قرنطینه اشاره کرد و گفت: با ایجاد تنش بین روسیه و ترکیه روسها تاکید داشتند که اصالت کالای ایرانی باید مشخص باشد و طی ۲ ماه اخیر با استفاده از این سامانه تاکنون ۱۶ هزار گواهی بهداشت صادر شده است.
وی به مزیت این سامانه در سرعتدهی برای صادرات محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: اکنون صادر کننده از محل تولید محصول گواهی بهداشت را دریافت میکند و پشت مرز معطل نمیشود، چرا که قبلاً برخی محصولات بخاطر بحث آفات و یا سموم برگشت میخورد که تقریباً این موضوع به صفر رسیده است.
مبارزه با فروشگاههای سم غیر مجاز از دیگر خبرهایی بود که رئیس سازمان حفظ نباتات کشور به آن اشاره کرد و گفت: ۳۵۰۰ فروشگاه غیر مجاز سموم در کشور داشتیم که اکنون با کمک سازمان تعزیرات، نیروی انتظامی و سازمان نظام مهندسی به زیر ۴۰۰ فروشگاه رسیده است.
وی ادامه داد: شرط ما برای فروشگاههای معتبر عرضه سموم این است که حتماً یک کارشناس گیاه پزشکی و سموم در فروشگاه مستقر باشد، چرا که قبلاً سمفروشیها مانند بقالی بود و سموم بدون توجه به نیاز گیاه به کشاورز داده میشد.
باغستانی همچنین از همکاری با دانشگاه تهران برای استفاده از پهپادهای سنجش اشاره کرد و گفت: بنا داریم، تا آلبومی از رنگ در نقشه تراکنش آفات را تهیه کنیم، تا بتوانیم سطح کنترل و مبارزه با آفات را بهتر مدیریت کنیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در پاسخ به اینکه ظاهراً سموم تولیدی در داخل اثربخشی لازم را نداشته و نسبت به کیفیت آن مسائلی مطرح است، گفت: در سبد سم کشور سموم پر خطر نداریم و سمومی که عمدتاً برای از بین بردن جوندگانی مانند موش استفاده میشود، مستقیم روبروی گیاه مصرف نمیشود و حتی هیأت نظارت بر سموم هم برای معرفی هر سم جدیدی نسبت به میزان سرطانزایی بسیار حساس است و اگر در ردههای پر خطر (A و B) قرار داشته باشد آن را تائید نمیکنیم.
به گفته باغستانی طی ۲ سال اخیر ۲۰ قلم از سمومی که مخاطراتی داشتهاند از سبد سمی کشور حذف کنند.
وی تاکید کرد که علاقهمندیم سموم کمخطر در سبد مصرفی کشور قرار گیرد و در همین راستا برای پیشگیری از قاچاق و واردات رسمی سموم استاندارد بنا داریم، تا تعرفه واردات سموم کمخطر را صفر و سموم متوسط خطر را ۱۵ درصد در نظر بگیریم. مضاف بر آنکه هر فردی که بخواهد در عرصه تولید یا واردات سم وارد شود، ملزم به ثبت حداقل یک سم کم خطر باشد.
باغستانی همچنین در پایان در مورد میزان و نوع سم مصرفی در گلخانههای کشور هم این گونه توضیح داد که بستهای از مبارزه بیولوژیک و سموم کم خطر در گلخانهها استفاده میشود که در همین راستا با ۲ شرکت بزرگ بینالمللی تفاهمنامههایی به امضاء رسیده است.
برچسب ها :رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ، سموم تولیدی در داخل ، محمد علی باغستانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0