کد خبر : 29060
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 دی 1395 - 12:49

کشاورزان هم محصول و هم درختشان را بیمه کنند

دولت از کشاورزان می خواهد که هم محصول و هم درختشان را بیمه کنند

محمدعلی طهماسبی افزود: در کشور ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار اراضی باغی وجود دارد که حدود ۳۸۰ هزار هکتار آن نهالستان است.
وی اظهار داشت: از کل سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار باغات کشور فقط حدود ۵۳۰ هزار هکتار که یک چهارم کل اراضی باغی است بیمه شده اند.
طهماسبی، علت تمایل نداشتن باغداران به بیمه را وجود یکسری مشکلات در پرداخت بیمه عنوان کرد و گفت: بیمه کشاورزی ، بیمه ریسک و حمایتی است که در همه دولت ها و کشورها هست، بنابراین دولت ها در مورد بیمه محصولات کشاورزی کمک خوبی می کنند.
طهماسبی بیان داشت: دولت ما هم این کار را کرده ولی چون تاخیری در پرداخت ها با توجه به تنوع اقلیمی و زراعی و باغی ایران وجود داشته، تمایل را به بیمه کم می کند در صورتیکه تولید کنندگان باید بدانند این بیمه یک بیمه حمایتی است و در بعضی مواقع ۷۵ درصد آن را دولت پرداخت می کند که کمک بسیار موثری است.
معاون وزارت جهاد کشاورزی افزود: دولت از کشاورزان می خواهد که هم محصول و هم درختشان را بیمه کنند زیرا در بعضی از موارد به دلیل بیماری یا سرمازدگی و تغییر اقلیم هم درخت و هم محصول دچار آسیب می شود که در صورت داشتن بیمه ، باغدار خسارت مالی کمتری را تحمل می کند.

***خرید تضمینی پرتقال شمال
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی گفت: در سال جاری پیش بینی می شد محصول مرکبات شمال بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته باشد و دولت برای ساماندهی فروش این محصولات، ۱۰۰۰ میلیارد ریال یارانه صادرات تخصیص داد.
وی اظهار داشت: به علت سرمازدگی آذرماه و سرمای زودرس و ناگهانی که کانون آن استان گلستان بود، این برنامه ریزی را دچار اختلال کرد.
طهماسبی ادامه داد: سرمای آذرماه کانون آن از استان گلستان و شرق کشور بود که به سمت غرب رفت و باغاتی که در استان گلستان بودند به رغم اینکه سطح کمتری نسبت به استان های مازندران و گیلان داشتند، خسارت بیشتری را متحمل شدند.
وی گفت: این سرما در شرق مازندران باعث آسیب رسیدن جدی تری به محصولات شده و اما غرب این استان کمتر آسیب دیده است.
این مسئول با اشاره به تولید ۴ میلیون و ۷ هزار تن پرتقال در کشور، افزود: از این میزان، ۲٫۳ میلیون تن آن در شمال کشور تولید می شود که این محصول دچار سرمازدگی شد بنابراین دولت محصولات یخ زده پای درختان را از طریق ستادهای بحران مستقر در استان ها خریداری کرده که کنتسانتره کند.
وی ادامه داد: همچنین دولت در مورد پرتقال روی درخت، برای کاهش قیمت به وجود آمده از قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی که یک نوع حمایت از تولید کننده است استفاده کرد که از همان ناحیه دستورالعمل های خرید تضمینی را داد.
طهماسبی با بیان اینکه در خرید تضمینی خرید یخ زده وجود ندارد بلکه درجه یک تا ۳ است، بیان داشت:باغدارانی که بیمه بودند حق بیمه خود را می گیرند و آنانی که بیمه نبودند از طریق ستاد بحران به آن ها رسیدگی می شود.

*** توسعه کشت زعفران در کشور
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ هزار هکتار زعفران در کشور کشت می شود، گفت: استان های خراسان شمالی ، رضوی و جنوبی حدود ۹۰ درصد این کشت را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه گیاه زعفران یک محصول کم آب بر و به صرفه است و حتی در اراضی کوچک هم به راحتی کشت و برداشت می شود و درآمدزایی خوبی دارد، در مناطق دیگر کشور مورد اقبال واقع شده است.
وی افزود:زعفران جزو طرح گیاهان دارویی است که اگر در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مصوب شد آن را در برنامه های دولتی توسعه می دهیم.
طهماسبی اضافه کرد: دولت برای خرید پیاز زعفران، خدمات فنی و بیمه ای آن کمک خوبی می کند ولی ایجاد زنجیره زعفران در کشور مهم است تا بتوانیم آن را فراوری کنیم و ارزش افزوده ای بیشتری ایجاد کنیم که خوشبختانه این صنایع در ایران به وجود آمده و بر روی تولید دارو و کپسول زعفران کار می کنند.
وی گفت: متاسفانه در سرمای زودرسی که استان های خراسان نیز از آن بی نصیب نماند، بیش از ۵۰ تن زعفران دچار سرمازدگی شد که اگر برداشت این محصول به صورت مکانیزه انجام می شد با این وسعت خسارت روبرو نبودیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.