کد خبر : 55077
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 شهریور 1399 - 17:52

مشاور وزیر جهاد کشاورزی:

فاز نخست الگوی کشت اجرا می‌شود / حل مشکلات کشاورزان با اجرای الگوی کشت / شهرک‌های کشاورزی باید توسعه یابد

فاز نخست الگوی کشت اجرا می‌شود / حل مشکلات کشاورزان با اجرای الگوی کشت / شهرک‌های کشاورزی باید توسعه یابد

فاز نخست الگوی کشت در سال زراعی جدید اجرا می‌شود.

فاز نخست الگوی کشت در سال زراعی جدید اجرا می‌شود.

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت جهاد کشاورزی از اجرای فاز نخست الگوی کشت در سال زراعی جدید در کشور خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، بخش مهمی از مشکلات کشاورزان و تولید کنندگان از جمله کشت بدون برنامه و مازاد بر نیاز مرتفع خواهد شد.

به گزارش دهقان نیوز، سعید سعادت با اشاره بر لزوم توجه به مسئله امنیت غذایی در کشور گفت: بر اساس تعاریف دسترسی پایدار، کافی و ایمنی همگان به غذا، امنیت غذایی نامیده می‌شود و ۹۰ درصد تامین امنیت غذایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

این مقام مسئول با بیان این که ۴.۳ میلیون بهره‌بردار در کشور در بخش جهاد کشاورزی وجود دارد افزود: در سال گذشته ۵.۸ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی از کشور انجام شده و سهم بخش کشاورزی در اشتغال ۱۸ درصد است.

وی ادامه داد: ۳۲.۵ درصد سهم ارزش افزوده کشور مربوط به کسب‌وکارهای حوزه کشاورزی است، این مسئله نشان‌ دهنده اهمیت و بزرگی این بخش است، همچنین در سال گذشته با رشد ۸.۸ درصدی در این حوزه مواجه بودیم این در حالی است که بیلان اقتصادی در بسیاری از حوزه‌ها کاهشی یا منفی بوده است.

سعادت با اشاره به این که در سال گذشته حدود ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید شده است، بیان کرد: ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در بخش کشاورزی تولید می‌شود، رسیدن به این آمار مرهون اقدامات و اجرای پروژه‌های بخش کشاورزی بوده است.

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که با توجه به محدودیت منابع آبی و خشک بودن اکثر مناطق کشور، باید بهره‌وری محصولات کشاورزی افزایش پیدا کند، توضیح داد: بهره‌وری بخش کشاورزی از سال ۹۲ از ۹۲۰ گرم به ازای هر مترمکعب به ۱۴۵۰ گرم به ازای هر مترمکعب رسیده است، همچنین در این مدت راندمان آبیاری از ۳۹ درصد به ۴۵ درصد رسیده است.

وی استفاده بهینه از نهاده‌ها به ویژه سم و آفت‌کش‌ها را از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: امروز با افزایش چند برابری کود مواجه بودیم که این مسئله به علت تغییر نرخ ارز ترجیهی به نیمایی است.

سعادت افزود: حدود ۸۵ درصد کود معادل ۲۶۰۰ هزار تن کود اوره و فسفات در کشور تولید می‌شود که هیچ گونه افزایش قیمت نداشته است و تنها حدود ۴۰۰ هزار تن کود مصرفی کشور وارداتی است.

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر این که افزایش کیفیت غذا باید در اولویت قرار بگیرد، عنوان کرد: وضعیت کیفیت محصولات تولیدی کشور مطلوب است و تنها در برخی مواقع پرمصرفی نهاده‌های کشاورزی داریم که منجر به آلودگی می‌شود.

وی با اشاره به این که تولید محصولات گواهی ‌شده باید در دستور کار قرار گیرد، افزود: تولید محصول به این روش تعداد ۸۰ قلم اطلاعات را برای آنالیز محصول در اختیار قرار می‌دهد و اتحادیه اروپا و اوراسیا نیز برای صادرات این مزیت را مدنظر قرار می‌دهند.

سعادت خاطرنشان کرد: اجرای طرح اصلاح الگوی کشت و توسعه باغات در اراضی شیب‌دار باید از پاییز امسال در دستور کار استان‌ها قرار بگیرد، در سال ‌جاری باید حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی شیب‌دار کشور زیر کشت برود.

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت جهاد کشاورزی از تشکیل سامانه جامع اطلاعات کشاورزی در کشور خبر و ادامه داد: همچنین توسعه گلخانه‌ها با محوریت صادرات از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است، نیاز است به توسعه شهرک‌های کشاورزی هم توجه شود.

وی در پایان در خصوص تامین نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی در کشور، خاطرنشان کرد: واردات نهاده‌ها با توجه به شرایط تحریمی و بیماری کرونا در برهه‌ای با مشکل مواجه شد، درصدد هستیم نهاده‌های مورد نیاز دام و طیور را به وفور تامین کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.