کد خبر : 33139
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 مرداد 1396 - 11:43

اجرای سالانه ۵۰۰ هزار هکتار سامانه آبیاری نوین

یکی از راه های مصرف بهینه و افزایش بهره وری آب، توسعه روش های نوین آبیاری زراعی است.

پیش بینی حدود ۳۳هزار میلیارد ریال برای اجرای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی

علی مراد اکبری در حاشیه نشست شورای ترویج و برنامه ریزی زکات که در معاونت آب وخاک وزارت جهادکشاورزی در کرج برگزار شد، در گفتگو با ایرنا افزود: طبق برنامه باید در طول برنامه ششم توسعه سالانه در حدود ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور سامانه آبیاری نوین اجرا شود.
وی ادامه داد: یکی از راه های مصرف بهینه و افزایش بهره وری آب، توسعه روش های نوین آبیاری با رویکرد سامانه های میکرو و قطره ای در باغ ها و اراضی زراعی است.
مراداکبری اظهار داشت: با تخصیص این بودجه قرار است در بالغ بر ۳۰۰ هزار هکتار روش های نوین آبیاری اجرا شود که تاکنون در حدود ۴۰ هزار هکتار انجام شده و در ۱۳۰ هزار هکتار نیز در حال اجراست.
اکبری بیان داشت: در شبکه های آبیاری زهکشی چند پروژه بزرگ در کشور در حال اجراست که در پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام حدود ۲۷۰ هزار هکتار شبکه آبیاری ایجاد و ۱۵۰ هزار هکتار آن به بهره برداران تحویل شده است.
وی ادامه داد: شبکه های نوین آبیاری مناطق گرمسیری و غرب کشور ۲۲۰ هزار هکتار است که ۳۳ هزار هکتار آن اجرا و تحویل بهره بردار شده و بقیه در حال اجراست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: کل اعتبارات در بخش آب و خاک کشور برای شبکه های آبیاری و زهکشی و گسترش روش های نوین آبیاری و توسعه، نوسازی و تجهیز اراضی، خشکزار و شالیزار در مجموع حدود ۹۴ هزار میلیارد ریال در سال جاری توسط دولت پیش بینی شده که این رقم بی سابقه است.
وی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه سالانه در ۵۰۰ هزار هکتار روش آبیاری نوین، شبکه های آبیاری زهکشی و تجهیز و نوسازی اراضی کشور انجام خواهد شد که امسال این عدد با تخصیص اعتبار لازم محقق می شود.
وی همچنین در خصوص زکات در بخش کشاورزی گفت: ما پیشنهاد داده ایم برای نوسازی قنوات که یک کار عام المنفعه است ، از منابع زکات استفاده شود چون منابع اعتباری برای قنوات بسیار ضعیف است.
اکبری افزود: امسال حدود ۶۶۰ میلیارد ریال از این محل پیش بینی شده که نسبت به سال گذشته ۳ برابر شده ولی این عدد بسیار کم است و نمی تواند اهداف و برنامه های ما را تعقیب کند به همین دلیل مذاکره شده تا از منابع زکات بخصوص در روستاهایی که قنات دارند مردم برای نوسازی قنوات کمک کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.